2 Storey Villa

Date December 2019
Location Pitsidia, South Crete
Size 134 m2
Category Exterior Design, Residence

Η μελέτη αφορά τη δημιουργία πολυτελούς κατοικίας 134 τ.μ. σε περιοχή εκτός σχεδίου, νότια του νομού Ηρακλείου και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Πιτσίδια.

Το ανάγλυφο της περιοχής και οι τοπικές συνθήκες αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες για τη σύλληψη της αρχιτεκτονικής ιδέας. Σκοπός της ομάδας σχεδιασμού ήταν η σύνθεση ενός άνετου κτιρίου δύο επιπέδων, το οποίο να ανταποκρίνεται στην ανάγκη των ιδιοκτητών για ηρεμία και ιδιωτικότητα μέσα στη φύση. Η κύρια δυτική όψη του έργου αποκτά θέα προς τον οικισμό των Πιτσιδίων, ενώ η ανατολική χωνεύεται μαλακά στο κεκλιμένο έδαφος. Ευρύχωρη κολυμβητική δεξαμενή και διάφοροι καθιστικοί χώροι συμπληρώνουν την εξωτερική διαμόρφωση, προσφέροντας πολλαπλή εμπειρία στους χρήστες.

Το ισόγειο του κτιρίου περιλαμβάνει τους κοινόχρηστους χώρους και το ένα από τα συνολικά 3 υπνδωμάτια, καθένα από τα οποία διαθέτει ιδιωτικό λουτρό. Καθιστικό και κουζίνα διατάσσονται σε ενιαίο χώρο, την ίδια στιγμή που η τραπεζαρία απομακρύνεται ελαφριά στο κεντρικό τμήμα της κατασκευής. Όλοι οι πρωτεύοντες χώροι, συμπεριλαμβανομένου των δωματίων διημέρευσης του πρώτου ορόφου, έρχονται σε επαφή με το δυτικό αίθριο. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στην ανατολική μεριά, στην οποία σχεδιάζεται στενόμακρη υπαίθρια ζώνη.